0,00
0
0
Subtotal:  0,00

Ingen varer i kurven.

Ingen varer i kurven.

 0,00
0
0
Subtotal:  0,00

Ingen varer i kurven.

Ingen varer i kurven.

Vin fra Mexico

Mexico er for mange danskere et ukendt vinland, som de fleste forbinder med oldgamle ruinbyer og pyramider, lækre badestrande og koralrev, sombreros og tequila.

Et fascinerende land i Mellemamerika, som har ufattelig meget at byde på – f.ex. en fremragende vinproduktion, hvis rødder kan dateres helt tilbage til 1521, og som i dag har de ældste vingårde på hele det amerikanske kontinent.

SE ALLE VORES VINE FRA MEXICO HER

Med Spanien kom vinen

Mexicos vinhistorie går som sagt tilbage til 1521, året efter de spanske conquistadorers ankomst til denne nye verden.

En fascinerende og uopdaget verden for den vestlige civilisation.

Men også en verden uden vin, hvilket resulterede i udstedelse af et spansk dekret fra Cortes, hvor der for hver 100 indfødte, skulle plantes 1000 nye vinstokke.

Mexico var nu officielt en vinnation, og kunne i 1597 sælge deres første kommercielle vin fra Amerikas ældste vinhus – den gang et missionshus ved navn Santa Maria de las Parras, men som i dag er et moderne vinhus ved navn Casa Madero.

Alting har som sagt en ende, og med den stærke vækst indenfor mexicansk vinproduktion, som var en direkte og reel trussel mod den spanske vinfremstilling i den gamle verden, forbød kong Carlos 2. af Spanien i 1699 al vinproduktion i de nye spanske kolonier.

Og med et var den ellers lovende vinproduktion lagt i graven i et par århundreder. Mexico var en spansk koloni i hele 300 år mellem 1521-1821.

Korte facts om mexicansk vin

  • Fantastisk højt niveau i forhold til prisen
  • Leveringsdygtig i alle de populære druesorter som Zinfandel, Nebbiolo, Barbera, Tempranillo, Colombard, Chenin Blanc og Chardonnay
  • Den bedste og mest lovende vinregion er Baja California i den nordvestlige del af Mexico, som står for 90% af den samlede mexicanske vinproduktion
  • De mest kendte mexicanske vinhuse er Paralelo, Monte Xanic, Casa de Piedra, Adobe Guadalupe, Cavas Valmar, Viñas Liceaga, L. A. Cetto, Casa Pedro Domecq og Santo Tomás
  • Mexico har 7 vinregioner – Querétaro, Zacatecas, Aguascalientes, Coahuila, Sonora, Chihuahua samt den mest kendte af dem alle, Baja California
  • Mexicanske vine er dejlige fyldige og robuste med stor smag og autencitet, som skyldes det middelhavsagtige klima med kun 250-300 mm årlig nedbør
  • Kun 10% af alle dyrkede druer ender som vin – de resterende 90% destilleres til brandy

Et stort vinland uden vindrikkere

Mexico har som nation haft rigtig stor indflydelse på vin i den nye verden – ikke mindst som billig arbejdskraft i Californien, men også med en betydelig viden og indsigt i vinfremstilling, hvor Mexico i dag bør tildeles en stor del af æren for Californiens succes på den internationale vinscene .

Det paradoksale bag et vinproducerende land som Mexico er, at det er et vinland uden vindrikkere.

En gennemsnitlig mexicaner nyder kun ca. 1,5 liter vin om året, men indtager til gengæld svimlende 225 liter Coca-Cola årligt, hvilket giver Mexico førstepladsen som den mest cola-drikkende nation i verden.

Eksotiske vinoplevelser i vente

Mexicansk vin fortjener langt større opmærksomhed end det er tilfældet i dag.

Ganske vist er der vinhuse som Monte Xanic, Casa de Piedra og L.A.Cetto, som gør sig godt på den internationale vinscene med deres anmelderroste kvalitetsvine, men som dansk forbruger og vinelsker venter der et sandt overflødighedshorn af den ene store vinoplevelse efter den anden.

Vinhuset L.A. Cetto har med sine stolte italienske rødder og baggrund en fornem palette af mexicanske vine, som virkelig rammer mange vinelskere i hjertekulen.

Oplev f.ex. deres lækre Nebbiolo, som på mange områder minder om en flot Piemonte vin, eller forkæl dine smagsløg med en saftig og letkrydret Zinfandel eller Petite Sirah.

Høj kvalitet for pengene

Kvaliteten på en flaske mexicansk bordvin er generelt meget høj, og kvaliteten er stigende år for år.

I forhold til californisk vin får man forholdsvis mere kvalitet for pengene, hvis man bevæger sig lidt længere sydpå til Baja California, som står for 90% af den mexikanske vinproduktion.

Mexicanske vine er generelt robuste, fyldige, saftige og med en tilpas sødme, som appellerer til en stor del af den danske befolkning.

Vinene kan sagtens måle sig med andre populære vinlande som Chile og Argentina, og leverer over en bred kam nogle meget fornuftige vinoplevelser.

Og så gør det vel ikke noget, at de næsten er urimelig billige i forhold til deres høje kvalitet.

SE VORES MEXICANSK VIN

grape fruits on the vines

Pinot Noir Druen

Pinot Noir: Dronningen af Vindruer Når vi taler om ædle druesorter, kan Pinot Noir ikke undlades. Dette er en druesort, der er kendt som “Dronningen af Vindruer,” og det er

Læs mere »
salmon sushi on a ceramic plate

Vin til sushi

Vin til Sushi Sushi er en gastronomisk oplevelse, og hvad bedre end at sammensætte to gastronomiske oplevelser. Med et måltid sushi og den rigtige vin kan oplevelsen nå nye højder.

Læs mere »
steak on table near wineglass

Vin til oksemørbrad

Vin til oksemørbrad Er du på udkig efter en vin til oksemørbraden, er du kommet det rette sted. Med udgangspunkt i den enkle version af oksemørbraden, skal denne suppleres med

Læs mere »
deer looking backwards

Vin til vildt

Vin til vildt Vildtsæsonen er skudt i gang, og den rette vin til middagen skal findes. Vinen fremhæver alle de gode smage i maden, og skal du have et måltid

Læs mere »
wine and pizza

Vin til pizza

Vin til pizza Hvis du gerne vil have endnu mere ud af smagsoplevelsen, når der skal pizza på bordet, er en god vin til pizza det oplagte valg. Men hvilken

Læs mere »
red meat with chili pepper and green spies

Vin til oksekød

Vin til oksekød Vin og oksekød er et sikkert match, men det kræver, at du vælger den rette flaske til lige netop det stykke kød, du planlægger at servere. Men

Læs mere »
Indkøbskurv

Er du over 18 år?

Du skal bekræfte din alder for at handle hos Winther Vin.
Bekræft nedenunder at du er over 18 år.