Er du på udkig efter en vin til oksemørbraden, er du kommet det rette sted. Med udgangspunkt i den enkle version af oksemørbraden, skal denne suppleres med en vin, der ikke er for kraftig.
Vinens formål
Til måltidet hvor oksemørbraden serveres, er det vigtigt at huske på, at vinen skal ses som en støtte til måltidet. Derfor skal du finde en vin, der supplerer og fremmer smagene i oksemørbraden.
Smagene er mange, og du er derfor på udkig efter en vin, der er ikke er for dominerende i sin smag, er støttende, men stadig kraftfuld og karakteristisk. Overordnet er det rødvinen, der passer bedst til oksemørbraden.
Oksemørbradens vin
Oksemørbraden har en dejlig, kraftig smag. Hertil serveres den ofte med sovs og garniture. Vi anbefaler et klassisk vinvalg som ledsager af retterne. En fransk vin fra Bordeaux er et rigtigt godt vinvalg til kødet. Er mørbraden marineret, krydret eller grillet, kan det være nødvendigt med en mere kraftig vin.
Skal du servere den perfekte vin til en middag med oksekød på menuen, har vi samlet et udvalg af vine til dette formål. Find dem her.