0,00
0
0
Subtotal:  0,00

Ingen varer i kurven.

Ingen varer i kurven.

 0,00
0
0
Subtotal:  0,00

Ingen varer i kurven.

Ingen varer i kurven.

Økologisk Vin

OPLEV HELE VORES ØKO-UDVALG I SHOPPEN HER

I EU blev reglerne for økologisk vin (eller organic wine, som det hedder på engelsk) fastlagt ved lovgivning i 2012.

Nu blev der ikke kun stillet krav i marken, men også under selve fremstillingen – krav, som skal overholdes, hvis man vil certificeres.

Økologisk vindyrkning

Ved økologisk vindyrkning skal man generelt undgå industrielle forbindelser som f.ex. gødning, ukrudtsmidler, svampemidler og pesticider samt alt der er blevet genmodificeret.

Med andre ord må der ikke anvendes menneskeskabte midler dog med undtagelse af Bordeauxvæske og lignende.

I forhold til konventionel vindyrkning, som ofte benævnes som konventionel eller kemisk vindyrkning, forsøger man ved økologisk vin at bekæmpe skadedyr og sygdomme med teknikker som løvdækkekontrol og anvendelse af naturlige organiske stoffer.

Den vigtigste strategi indenfor økologisk vindyrkning er stimulering og vedligeholdelse af jordbunden, således man skaber en bæredygtig grobund for mikroorganismer, som giver stærke og sunde vinstokke.

Som gødning anvender man organisk kompost, som forbedrer strukturen og fremmer mikroorganismerne i jordbunden uden at selve vinstokken gødes.

Man søger en langsom frigivelse af næringsstofferne i jorden uden at selve vinplanten bliver fodret med næringsstoffer.

Økologi i vinkælderen

I kælderen er der regler for ”økologiske fremgangsmåder og behandlingsmetoder”, som det hedder.

Det er f.ex. ikke tilladt at øge koncentrationen ved nedkøling, ændre alkoholindholdet eller stabilisere vinens syreindhold ved elektrodialyse.

Endvidere må man bruge langt færre tilsætningsstoffer end ved konventionel vin og i mindre mængder.

Det gælder f.ex. tilsætning af svovl (SO2) for at forlænge vinens levetid.

Her må der i rødvin være op til 100 mg svovl pr. liter og i hvidvin op til 150 mg pr. liter, hvor de maksimale mængder i konventionel vin er henholdsvis 150 og 200 mg pr. liter.

Da reglerne er omfattende, og det samtidig kan være en besværlig og dyr proces at opnå godkendelse, er der mange producenter, som følger reglerne uden dog at have certifikat på det.

Her må man så vælge at tro på dem eller ej, da der ikke er nogen kontrol.

OPLEV HELE VORES ØKO-UDVALG I SHOPPEN HER

grape fruits on the vines

Pinot Noir Druen

Pinot Noir: Dronningen af Vindruer Når vi taler om ædle druesorter, kan Pinot Noir ikke undlades. Dette er en druesort, der er kendt som “Dronningen af Vindruer,” og det er

Læs mere »
salmon sushi on a ceramic plate

Vin til sushi

Vin til Sushi Sushi er en gastronomisk oplevelse, og hvad bedre end at sammensætte to gastronomiske oplevelser. Med et måltid sushi og den rigtige vin kan oplevelsen nå nye højder.

Læs mere »
steak on table near wineglass

Vin til oksemørbrad

Vin til oksemørbrad Er du på udkig efter en vin til oksemørbraden, er du kommet det rette sted. Med udgangspunkt i den enkle version af oksemørbraden, skal denne suppleres med

Læs mere »
deer looking backwards

Vin til vildt

Vin til vildt Vildtsæsonen er skudt i gang, og den rette vin til middagen skal findes. Vinen fremhæver alle de gode smage i maden, og skal du have et måltid

Læs mere »
wine and pizza

Vin til pizza

Vin til pizza Hvis du gerne vil have endnu mere ud af smagsoplevelsen, når der skal pizza på bordet, er en god vin til pizza det oplagte valg. Men hvilken

Læs mere »
red meat with chili pepper and green spies

Vin til oksekød

Vin til oksekød Vin og oksekød er et sikkert match, men det kræver, at du vælger den rette flaske til lige netop det stykke kød, du planlægger at servere. Men

Læs mere »
Indkøbskurv

Er du over 18 år?

Du skal bekræfte din alder for at handle hos Winther Vin.
Bekræft nedenunder at du er over 18 år.

Cookie-samtykke med Real Cookie Banner