0,00
0
0
Subtotal:  0,00

Ingen varer i kurven.

Ingen varer i kurven.

 0,00
0
0
Subtotal:  0,00

Ingen varer i kurven.

Ingen varer i kurven.

Vin til julemad

Når julen banker på døren, handler det om at sammensætte en lækker julemenu med både mad og vin. Men hvad bør du egentlig drikke til flæskesteg, and og alt den gode julemad? 

Det kan du læse mere om herunder, hvor vi kommer med vores bedste tips. 

Vin til andestegen

Hvis der skal andesteg på bordet juleaften, kan du se frem til en smagfuld men også fed ret, der på samme tid hører til i den tunge og mørke ende, når det kommer til fjerkræ. Derfor vil en rødvin være det oplagte valg til andestegen. 

Hvis du serverer and med klassisk sødt tilbehør som svesker, brunede kartofler og rødkål, og det en god idé at matche denne sødme i vinen. Andesteg er en kraftig ret, og derfor kan den sagtens klare en vin med en høj alkoholprocent. Her kunne det være oplagt med en skøn Amarone eller Ripasso, som begge byder på høje alkoholprocenter. 

Vi anbefaler Mafi-Rosso Il Grande Vino 2018 – 14,5% til andesteg

 

Mafi-Rosso Il Grande Vino er fremstillet på druer fra udvalgte vinområder i Italien, deraf betegnelsen ”Migliore Selezione d’Italia”. Druerne vokser primært i sandet og leret jord, hvor de mange solskinstimer sikrer dejligt modne druer med masser af kraft. Dette resulterer i en vin med intens smag, flot kompleksitet og høj alkohol.

Mafi-Rosso Il Grande Vino har en gennemtrængende, dyb rød farve og en intens duft, der er præget af indsmigrende bær. Duften kan i sig selv få selv det blideste lam til at stole på en mafiaboss, så bare vent, til du smager den. I munden er vinen fyldig og indbydende med masser af frugt (brombær og solbær) og lækre krydrede undertoner, elegant indsvøbt i noter fra den delvise lagring på egetræ.

Se vores udvalg af rødvine her!

Vin til flæskesteg

Flæskestegen er en anden klassiker på julebordet. Her er der også tale om fed mad, mens de sprøde svær også kan bringe et meget salt element til retten. Dertil serveres der typisk det samme tilbehør som til and som eksempelvis sød rødkål, brunede kartofler og lignende. 

Alt dette skal du tage højde for i valg af vin. Her vil en vin med en høj alkoholprocent og en god mængde af tannin være et godt valg. Alkoholen og tanninernes syre spiller godt op mod flæskestegens fedme, mens et element af sødme i vinen også er vigtig, så den også kan drikkes ovenpå en mundfuld med søde svesker eller brunede kartofler. Her vil en Ripasso også gå fint til eller en klassisk Zinfandel, som vil passe godt til det søde tilbehør. 

Vi anbefaler Think Big zinfandel 2021 75 cl til flæskesteg

 

Think Big er lige præcis det californisk Zinfandel står for. Think Big er en fyldig vin til den lidt søde side med en vedholdende eftersmag præget af bløde tanniner, som man ellers kun finder hos langt dyrer vine.

Think Big er en hyldest til de visionære jernbanefolk, som tænkte stort og lagde grundstenen til jernbanenettet tværs over USA og således banede vejen for landets forvandling til en supermagt.

 

Mangler du også en vin til risalamanden? Her vælger mange at servere en god portvin.

Indkøbskurv

Er du over 18 år?

Du skal bekræfte din alder for at handle hos Winther Vin.
Bekræft nedenunder at du er over 18 år.

Cookie-samtykke med Real Cookie Banner