0,00
0
0
Subtotal:  0,00

Ingen varer i kurven.

Ingen varer i kurven.

 0,00
0
0
Subtotal:  0,00

Ingen varer i kurven.

Ingen varer i kurven.

Vin til lam

Lammesteg er et fantastisk stykke kød, og derfor skal det naturligvis parres med en god vin, så du får den bedst mulige smagsoplevelse. Men hvilken vin skal du vælge, når der er lam på menuen? Det vil vi give vores bedste bud på herunder. 

Hvilken vin til lammekølle med krydderurter? 

Lam tilberedes ofte med lækre og smagfulde krydderurter, som eksempelvis rosmarin og timian, da disse går godt sammen med smagsprofilen i lammekødet. Men de ekstra krydderurter skal du huske at tage højde for, når du vælger vin til lam. 

Derfor kan du med fordel kigge efter en rødvin, der har nogle af de samme nuancer af provencalske krydderurter, hvilket du ofte finder du fyldige og modne rødvine fra Sydfrankrig. Vi har samlet udvalg af franske rødvine her.

Her er det især de krydrede GSM-vine, der med krydrede nuancer fra Grenache-druen og kraften fra Syrah/Shiraz-druen, spiller rigtig godt op mod både lammekødet og de krydderurter, du har brugt under tilberedningen.  

Vi anbefaler Lionne Leonessa Cuvée Spéciale France 2017 0,75 til lammekølle

 

Vinen er smuk klar i glasset. I ganen fornemmes vinen let krydret med dejlige fyldige frugtaromaer og et touch af chokolade. Afslutningen er behagelig og lækkert dvælende.
Om denne vin udtaler vin mageren: ”vi har skabt en vin, der samler Languedocs helt unikke kvaliteter af frugtaromaer. Lionne Leonessa er en intens og meget harmonisk vin”

Se vores udvalg af rødvine her!

Vin til gryderetter med lam 

Når lammet skal i gryden i en klassisk gryderet med søde elementer som eksempelvis gulerødder, skal du tænke i lidt andre baner, når der kommer til valg af vin. Her kan du prøve en vin med sødlige elementer som eksempelvis en hvidvin på Riesling.

Vi anbefaler Leitz The Boar No More Riesling 2018 til gryderetter med lam

 

Denne velsmagende hvidvin er et klart bevis på, hvor god alkoholfri vin kan være. Det er lavet af et af de største navne i tysk vin – Weingut Josef Leitz, beliggende i Rüdesheim, i den vestlige ende af Rheingau. – Som den tyske vinguide bemærker: ”Få i Rheingau laver finere vine end Leitz. ”
Denne familieejendom drives af Johannes Leitz, der overtog, hvad der dengang var en ejendom på 2,6 hektar i 1985, bare 21 år gammel, til i dag, hvor den er voksede til 43 hektar. På hovedsagelig sydvendte skråninger, modnes druer til perfektion og er meget elsket af vildsvin der strejfer der. Johannes gør sit bedste for at holde dem i skak.

Indkøbskurv

Er du over 18 år?

Du skal bekræfte din alder for at handle hos Winther Vin.
Bekræft nedenunder at du er over 18 år.

Cookie-samtykke med Real Cookie Banner