Sushi er en gastronomisk oplevelse, og hvad bedre end at sammensætte to gastronomiske oplevelser. Med et måltid sushi og den rigtige vin kan oplevelsen nå nye højder. Find den rette vin til dit måltid Sushi.
Rå fisk og skaldyr | Syrlig vin
Skaldyrene og fisken, der anvendes i sushi, er for det meste af den fede, sødlige type. Her søger du en vin, der matcher den fede fisk. En vin, der med sin syre, supplerer og renser efter en olieret fisk. Dog må vinen også gerne selv være fed, så de to delikatesser går hånd i hånd og ikke kontrasterer hinanden. Chardonnay er en her en rigtig god løsning.
Se også vores samling af vine, der passer godt til fed fisk her.
Wasabi og ingefær | Krydret vin
Den stærke wasabi og søde syltede ingefær er begge meget kraftige i smagen. De kan begge overtrumfe enhver vin, så overvej mængderne. Dog kan vinen og disse to sammen opnå nye smagshøjder. Her leder du efter en krydret og ekspressiv vin, som kan supplere de kraftige smage. Her anbefaler vi den aromatiske druesort gewürztraminer, som netop er en krydret urt.
De mest populære vine til sushi
En sikker vinder, når det gælder sushi, er altid friske vine med en smule sødme. Som tidligere nævnt er chardonnay et rigtig godt forslag – og gerne en oversøisk med fadlagring. Med sin citrussmag og fadlagring kvalificerer vinen sig som et blødt og sødmefyldt supplement.
En anden kvalifikation er roséen og gerne en fransk eller spansk type. Her taler vi igen en blød og sødmefyldt vin, der harmonerer godt med sushismagene.