0,00
0
0
Subtotal:  0,00

Ingen varer i kurven.

Ingen varer i kurven.

 0,00
0
0
Subtotal:  0,00

Ingen varer i kurven.

Ingen varer i kurven.

Vin til Sushi

Sushi er en gastronomisk oplevelse, og hvad bedre end at sammensætte to gastronomiske oplevelser. Med et måltid sushi og den rigtige vin kan oplevelsen nå nye højder. Find den rette vin til dit måltid Sushi. 

Rå fisk og skaldyr | Syrlig vin 

Skaldyrene og fisken, der anvendes i sushi, er for det meste af den fede, sødlige type. Her søger du en vin, der matcher den fede fisk. En vin, der med sin syre, supplerer og renser efter en olieret fisk. Dog må vinen også gerne selv være fed, så de to delikatesser går hånd i hånd og ikke kontrasterer hinanden. Chardonnay er en her en rigtig god løsning. 

Vi anbefaler Lucien Albrecht Riesling Reserve 2021 75 cl. til rå fisk og skaldyr.

 

2017-udgaven er en tør, rank og yderst forfriskende vin med en indbydende duft af citrus, limesaft og grønne æbler. Smagen domineres af æbler, pærer og citrus, der ledsages af tropisk frugt og strejf af kalksten.

Nyd den nu eller læg den roligt hen, da Riesling er en af de druetyper med længst levetid. Selv 100 år gamle Riesling-vine kan stadig være en nydelse at drikke. Men nyd den selv i stedet for at lade den gå i arv.

Se også vores samling af vine, der passer godt til fed fisk her.

Wasabi og ingefær | Krydret vin 

Den stærke wasabi og søde syltede ingefær er begge meget kraftige i smagen. De kan begge overtrumfe enhver vin, så overvej mængderne. Dog kan vinen og disse to sammen opnå nye smagshøjder. Her leder du efter en krydret og ekspressiv vin, som kan supplere de kraftige smage. Her anbefaler vi den aromatiske druesort gewürztraminer, som netop er en krydret urt. 

De mest populære vine til sushi 

En sikker vinder, når det gælder sushi, er altid friske vine med en smule sødme. Som tidligere nævnt er chardonnay et rigtig godt forslag – og gerne en oversøisk med fadlagring. Med sin citrussmag og fadlagring kvalificerer vinen sig som et blødt og sødmefyldt supplement. 

En anden kvalifikation er roséen og gerne en fransk eller spansk type. Her taler vi igen en blød og sødmefyldt vin, der harmonerer godt med sushismagene.

Indkøbskurv

Er du over 18 år?

Du skal bekræfte din alder for at handle hos Winther Vin.
Bekræft nedenunder at du er over 18 år.