Vin til pizza

Hvis du gerne vil have endnu mere ud af smagsoplevelsen, når der skal pizza på bordet, er en god vin til pizza det oplagte valg. Men hvilken vin drikker man til pizza? Læs med herunder og få et par gode anbefalinger. 

Delikat hvidvin til pizza

Der er stor forskel på pizzaer, og derfor vil der også være stor forskel på hvilken vin, der vil passe til netop din pizza. Der er dog alligevel et par ting, som går igen fra pizza til pizza, hvorfor der kan gives et par generelle råd til valg af vin til pizza. 

I de fleste pizzaer er tomatsovsen nemlig et centralt element, og derfor skal din vin passe til tomatens dominerende smag. Tomatsovs er både syrlig og sød, og det bør din vin derfor også være. Det finder du bl.a. i hvidvine på Chardonnay-druen fra Californien, Chile eller Tyskland.

Vi anbefaler Les Hauts de Morin-Langaran Picpoul de Pinet 2019 til pizza

 

Blandt de 100 bedste vine i Sydfrankrig, er Les Hauts de Morin Langaran et fint eksempel på Picpoul-druen. Den er tidligere brugt hovedsageligt til Vermouth, Picpoul nyder en stigning i popularitet – det er den nye Pinot Grigio, kun mere interessant!

Resultatet er en meget velafbalanceret vin med masser af moden frugt og en forfriskende tår. Hold øje med aromaer af hvide blomster, limeskal, grøn pære og moden melonsmag, smukt afbalanceret med en citrusagtig kant og svagt smagen af salt tang. Ikke underligt at Picpoul nyder en renæssance i vinbarer og restauranter i Frankrig og Storbritannien.

Se udvalget af hvidvine her. 

Smagfuld rødvin til pizza

Hvis du foretrækker rødvin, kan du også sagtens finde en god rødvin til din pizza. Husk dog at vælge en rødvin, der ikke kommer til at dominere pizzaens smag. Det handler om at skabe den rette balance mellem fyldet og krydderierne på pizzaen. Overvej her en rødvin på Primitivo-druen eller den californiske Zinfandel. 

Vi anbefaler Tenuta Fenice Nero d Avola 2020 til pizza

 

I året 1968 blev det vestlige Sicilien rystet af et jordskælv.  Ødelæggelserne var i sådan en grad til at tage at føle på at indbyggerne i Poggioreale intet andet valg havde end at forlade deres ejendomme og genopbygge længere nede ad bakken. Hele bosættelser blev spøgelsesbyer fra den ene dag til den anden. Dette omfattede Dinos bedstefars Nero d’Avola-vinmarker. Da han undrede sig over, om de overlevede skaden og forsømmelsen, gik Dino i gang med at afdække sin bedstefars tabte jordlod.

Han fandt det vildt og udyrket, men producerede juvellignende druer med fantastisk smag. I 2017 lavede han sin første ‘genoplivede’ årgang, som var et hit hos kunderne. Nero d’Avola, en værdsat siciliansk drue, som hurtigt er ved at blive et fashionabelt valg, som ofte ses på smarte restauranter i hele Storbritannien. Dinos kreation er spækket med rige sorte frugter.

Vi har samlet alle rødvine her. 

Indkøbskurv

Er du over 18 år?

Du skal bekræfte din alder for at handle hos Winther Vin.
Bekræft nedenunder at du er over 18 år.