Veneto er en region i det nordøstlige Italien, og det er her du stifter bekendtskab med de berømte vine Ripasso, Valpolicella og Amarone Della Valpolicella. Disse robuste vine fra Veneto er blevet mere og mere populære gennem de seneste 20 år, og det er også en region, der byder på høj kvalitet og ganske stor diversitet. 20 % af den italienske kvalitetsvin dyrkes og produceres i Veneto, og det er dermed den vigtigste enkeltstående region, når det gælder italiensk vin af høj klasse.
Valpolicella og Ripasso fra Veneto
Druen Corvina er den primære drue i Valpolicella, og kombinationen af denne drue og områdets geografiske og geologiske karakter giver vine, der er varme, milde og med en kompleks og langvarig smag. Ripasso er en Valpolicella-vin, der er hældt over restkvaset fra druer, der typisk har været brugt til at lave Amarone. Det giver en mere kraftig Valpolicella, der dog ikke er lige så fed og svesket i smagen som Amarone.
Amarone Della Valpolicella
Amarone er en vin, der er kendt for sin kraftfulde, intense, komplekse og på samme tid søde og bitre smag. Denne vin er skabt på baggrund af en særlig teknik, der kaldes Appassimento, hvor druerne tørres op til 40 % inden de presses. Denne proces fører til sødme, fordi sukkerindholdet i druerne stiger, som de tørrer. Bitterheden opstår i druernes skal under tørringsprocessen, der kan tage flere måneder. Det er altså en helt særlig tilgang til vin, der skaber en Amarone, og det er en traditionel produktionsform, der ifølge historikere har fundet sted i Veneto i mere end 2000 år.
Hvis du gerne vil dykke ned i de gode vine fra Veneto, og måske komme et spadestik dybere end de vine du allerede kender, så er du mere end velkommen til at kontakte os. Så tager vi en snak, og finder nogle spændende vine til dig.
Se vores udvalg af Veneto Vine Her