Toscana er et smukt område, der er at finde i trekanten mellem Genova, Bologna og Rom på den italienske vestkyst. Toscansk vin er blevet en kilde til mange gode oplevelser, hvor nogle af de mest kendte er Chianti og Brunello de Montalcino.
Chianti har ikke altid været en vin, der vækkede begejstring. De bastklædte flasker, der stadig kan findes som pynt i visse italienske restauranter, kommer fra en epoke af toscansk vin, hvor der blev produceret dårlig og billig Chiantivin i store mængder. Den tid er heldigvis forbi, og Toscana byder nu på vin af høj kvalitet.
Fra Chianti til supertoscanere
En primær årsag til, at kvaliteten af toscansk vin, er steget siden 1980’erne er DOCG-mærket, og til dels det mindre prestigiøse DOC-mærke. DOCG er ligesom den franske AOC en betegnelse for kvalitet og oprindelse, der beskytter et områdes vin, men også kræver af vinproducenterne, at de holder en hvis standard. Producenterne af Chianti gik med DOCG-mærket over til at producere mindre og bedre vin, hvilket vi nu kan nyde godt af.
En supertoscaner er et begreb, der dækker over nye og mindre vinproducenter, der med kreative og utraditionelle drueblandinger har formået at lave fantastisk vin. Den første og mest kendte af disse er Sassicaia, der i mange år blev betegnet som en bordvin, selvom kvaliteten var i absolut topklasse.
Toscana Vin
Vin fra Toscana dækker over et bredt spektrum af vine, men med Sangiovese-druen, der er den primære og egnstypiske drue, vil du opleve en vin, der har et højt indhold af tannin og syre, og som kombineres fantastisk godt med italienske, tomatbaserede retter. Du finder Sangiovese i både Chianti og Brunello de Montalcino. Hvis du gerne vil peges i retning af nogle af de gode vine fra Toscana, så er du mere end velkommen til at kontakte os, og så giver vi dig nogle forslag baseret på din smag.