0,00
0
0
Subtotal:  0,00

Ingen varer i kurven.

Ingen varer i kurven.

 0,00
0
0
Subtotal:  0,00

Ingen varer i kurven.

Ingen varer i kurven.

Portvin Ruby

Overordnet kan portvinstyperne deles op i farver. Der er hvid, rosé, rød og brun.

Den røde portvinsfamilie kaldes gerne Ruby – det engelske ord for den rubinrøde farve, som ung, flaskelagret portvin har.

Ruby er også navnet på standardudgaven, men ellers omfatter Ruby-familien Reserva Ruby, Late Bottled Vintage, Crusted Port og Vintage.

Fremstillingen

I modsætning til den brune Tawny lagrer Ruby kun få år på fad, inden den flaskes.

Al portvin er lavet på et blend af druesorter med hver deres særlige karaktertræk.

Gæringen stoppes ved at tilsætte quardente, hvorfor portvin har en alkoholprocent på ca. 20 og er sødere, da der er mere restsukker tilbage.

Almindelig Ruby er en blanding af vin fra flere årgange, lagret i 2-3 år, enten på store træfade kaldet balseiros eller på cement- eller ståltanke.

Målet er at skabe en blød og imødekommende rød portvin, som har de karakteristiske egenskaber for typen.

Frisk frugt med et tydeligt præg af røde eller mørke bær eller måske blommer, pænt med syre og bløde tanniner, men selvfølgelig ikke så stor kompleksitet, som hos LBV og Vintage.

Ruby Reserva

Er druerne af bedre kvalitet, kan de benyttes til Reserva Ruby.

Her er der også tale om vin fra 2-3 forskellige årgange, som dog har lagret i længere tid (3-5 år) på store fade for at blive lidt rundere i smagen.

At der benyttes store fade og ikke små pipas skyldes, at man netop vil undgå oxidation og dermed den udvikling, som karakteriserer Tawny.

Mange huse markedsfører deres Reserva Ruby under forskellige navne.

Servering

Almindelig Ruby er filtreret og drikkeklar.

Den har altså ikke behov for yderlig flaskelagring eller dekantering – med mindre du ønsker at ilte den lidt.

Den bør dog drikkes inden for en overskuelig tid, når først proppen er af, da den ellers mister friskheden og bliver doven ligesom rødvin.

Ruby portvin bør serveres ved 16-18 grader eller endog endnu køligere.

Stil flasken i køleskabet, når den er åben, så holder den sig længere.

En for varm portvin, som har stået bagerst i skabet i mange år, er ingen nydelse.

Anvendelse

Ruby portvin er velegnet til desserter, f.ex. desserter med chokolade eller bær, samt til bløde, cremede oste som brie eller camembert.

De er også gode til at lave en fyldig og intens sovs, hvis portvinen koges ind, ligesom der findes mange forslag til drinks med Ruby portvin.

grape fruits on the vines

Pinot Noir Druen

Pinot Noir: Dronningen af Vindruer Når vi taler om ædle druesorter, kan Pinot Noir ikke undlades. Dette er en druesort, der er kendt som “Dronningen af Vindruer,” og det er

Læs mere »
salmon sushi on a ceramic plate

Vin til sushi

Vin til Sushi Sushi er en gastronomisk oplevelse, og hvad bedre end at sammensætte to gastronomiske oplevelser. Med et måltid sushi og den rigtige vin kan oplevelsen nå nye højder.

Læs mere »
steak on table near wineglass

Vin til oksemørbrad

Vin til oksemørbrad Er du på udkig efter en vin til oksemørbraden, er du kommet det rette sted. Med udgangspunkt i den enkle version af oksemørbraden, skal denne suppleres med

Læs mere »
deer looking backwards

Vin til vildt

Vin til vildt Vildtsæsonen er skudt i gang, og den rette vin til middagen skal findes. Vinen fremhæver alle de gode smage i maden, og skal du have et måltid

Læs mere »
wine and pizza

Vin til pizza

Vin til pizza Hvis du gerne vil have endnu mere ud af smagsoplevelsen, når der skal pizza på bordet, er en god vin til pizza det oplagte valg. Men hvilken

Læs mere »
red meat with chili pepper and green spies

Vin til oksekød

Vin til oksekød Vin og oksekød er et sikkert match, men det kræver, at du vælger den rette flaske til lige netop det stykke kød, du planlægger at servere. Men

Læs mere »
Indkøbskurv

Er du over 18 år?

Du skal bekræfte din alder for at handle hos Winther Vin.
Bekræft nedenunder at du er over 18 år.

Cookie-samtykke med Real Cookie Banner