0,00
0
0
Subtotal:  0,00

Ingen varer i kurven.

Naturvin

Et sidste skridt på skalaen er naturvin, hvor idealet er ikke at blande sig i naturens egne processer.

Det gør man så dog alligevel, da visse ting er nødvendige, hvis vinen både skal smage godt og have en vis holdbarhed.

Men man tilstræber i al fald at minimere tilsætning og manipulation mest muligt, uden at der dog er fastlagte regler.

I marken er druerne økologiske eller biodynamiske, men de behøver dog ikke at være certificerede.

Man undgår kunstvanding, og druerne håndplukkes. I kælderen benyttes der kun naturgær – altså den gærkultur, som sidder på druerne i forvejen.

Tilsætning af svovl, klaring og filtrering sker på mindst mulige niveau.

Resultatet er en renere vin, men der er også øget risiko for, at der opstår fejl undervejs.

Så hvad er naturvin egentlig?

Som udgangspunkt findes der ingen certificering, og derfor er reglerne for, hvad der er naturvin og hvad der ikke er, også til debat. Dog skal følgende krav være opfyldt:

  • Vinen skal enten være dyrket på økologiske eller biodynamiske druer
  • Der mår ikke være anvendt tilsætningsstoffer – hverken kemiske eller naturlige
  • Druerne skal være håndplukkede

Dette er alle regler, der gør, at naturvin fremstår markant anderledes end konventionel vin – og sågar også end økologisk og biodynamisk vin. Idet der ikke må gøres brug af tilsætningsstoffer, kan vinen også udvikle sig en helt del efter tapning.
En naturvin kan eksempelvis forsætte med at gære, efter den er kommet på flaske.

Det betyder naturligvis, at naturvin byder på nogle helt anderledes smagsoplevelser end konventionelt vin. Derfor føles det at drikke naturvin for mange også, som at skulle lære at drikke vin helt forfra.

Det kan være lidt en jungle at finde rundt i den store verden af naturvin, men smager du dog blot frem, skal du nok finde frem til én eller flere, du godt kan lide.

Tilsætning af svovl, klaring og filtrering sker på mindst mulige niveau.

Resultatet er en renere vin, men der er også øget risiko for, at der opstår fejl undervejs.

Køb din naturvin online

Her hos Winther Vin har du mulighed for at købe din naturvin online, ligesom du også har mulighed for at gå på opdagelse blandt et stort udvalg.

Vi er en stolt naturvin forhandler, og derfor finder du med garanti også en naturvin blandt vores fine udvalg, som falder lige i din smag. Vi tilbyder kun de bedste af de bedste naturvin, og du kan blandt andet vælge mellem fransk naturvin samt naturvin fra andre kendte vinlande.

Er du således interesseret i at udforske den store verden af naturvin, men er du langt fra ekspert på området, så skal du altså ikke tøve med at kontakte os.

Vi står altid klar til at hjælpe dig med at finde den helt perfekte naturvin. Så giv os endelig et kald på 30 54 31 70, eller skriv en mail til os på jesper@winthervin.dk – vi glæder os til at høre fra dig!

Vin fra Saint-Èmillion

Saint-Èmillion er et vindistrikt i Bordeaux-regionen, der er hjem for nogle af de bedste og mest prestigefyldte rødvine, som Frankrig har at byde på. Grands Crus-vinene fra Saint-Èmillion er vin

Læs mere »

Veneto Vin

Veneto er en region i det nordøstlige Italien, og det er her du stifter bekendtskab med de berømte vine Ripasso, Valpolicella og Amarone Della Valpolicella. Disse robuste vine fra Veneto

Læs mere »

Toscana Vin

Toscana er et smukt område, der er at finde i trekanten mellem Genova, Bologna og Rom på den italienske vestkyst. Toscansk vin er blevet en kilde til mange gode oplevelser,

Læs mere »

Mosel Vin

Mosel er et stort vinproducerende område i Tyskland, der frem for alt producerer hvidvin. Hvidvinen fra Mosel er kendt for sin friske syre, og du kan overordnet set få meget

Læs mere »

Loire vin

Loire er en flod og et stort vinområde, der går fra midten af Frankrig over en by som Tours og ud til Atlanterhavskysten og byen Nantes. Det meste Loire-vin produceres

Læs mere »

Pauillac Vin

Pauillac vin er en af de hæderkronede vine fra Bordeaux, som har gjort området så berømt, og hvis fineste udgaver giver uforlignelige smagsoplevelser. Pauillac stammer fra markerne omkring byen Pauillac,

Læs mere »
Indkøbskurv

Er du over 18 år?

Du skal bekræfte din alder for at handle hos Winther Vin.
Bekræft nedenunder at du er over 18 år.