0,00
0
0
Subtotal:  0,00

Ingen varer i kurven.

Ingen varer i kurven.

 0,00
0
0
Subtotal:  0,00

Ingen varer i kurven.

Ingen varer i kurven.

Naturvin

Et sidste skridt på skalaen er naturvin, hvor idealet er ikke at blande sig i naturens egne processer.

Det gør man så dog alligevel, da visse ting er nødvendige, hvis vinen både skal smage godt og have en vis holdbarhed.

Men man tilstræber i al fald at minimere tilsætning og manipulation mest muligt, uden at der dog er fastlagte regler.

I marken er druerne økologiske eller biodynamiske, men de behøver dog ikke at være certificerede.

Man undgår kunstvanding, og druerne håndplukkes. I kælderen benyttes der kun naturgær – altså den gærkultur, som sidder på druerne i forvejen.

Tilsætning af svovl, klaring og filtrering sker på mindst mulige niveau.

Resultatet er en renere vin, men der er også øget risiko for, at der opstår fejl undervejs.

Så hvad er naturvin egentlig?

Som udgangspunkt findes der ingen certificering, og derfor er reglerne for, hvad der er naturvin og hvad der ikke er, også til debat. Dog skal følgende krav være opfyldt:

  • Vinen skal enten være dyrket på økologiske eller biodynamiske druer
  • Der mår ikke være anvendt tilsætningsstoffer – hverken kemiske eller naturlige
  • Druerne skal være håndplukkede

Dette er alle regler, der gør, at naturvin fremstår markant anderledes end konventionel vin – og sågar også end økologisk og biodynamisk vin. Idet der ikke må gøres brug af tilsætningsstoffer, kan vinen også udvikle sig en helt del efter tapning.
En naturvin kan eksempelvis forsætte med at gære, efter den er kommet på flaske.

Det betyder naturligvis, at naturvin byder på nogle helt anderledes smagsoplevelser end konventionelt vin. Derfor føles det at drikke naturvin for mange også, som at skulle lære at drikke vin helt forfra.

Det kan være lidt en jungle at finde rundt i den store verden af naturvin, men smager du dog blot frem, skal du nok finde frem til én eller flere, du godt kan lide.

Tilsætning af svovl, klaring og filtrering sker på mindst mulige niveau.

Resultatet er en renere vin, men der er også øget risiko for, at der opstår fejl undervejs.

Køb din naturvin online

Her hos Winther Vin har du mulighed for at købe din naturvin online, ligesom du også har mulighed for at gå på opdagelse blandt et stort udvalg.

Vi er en stolt naturvin forhandler, og derfor finder du med garanti også en naturvin blandt vores fine udvalg, som falder lige i din smag. Vi tilbyder kun de bedste af de bedste naturvin, og du kan blandt andet vælge mellem fransk naturvin samt naturvin fra andre kendte vinlande.

Er du således interesseret i at udforske den store verden af naturvin, men er du langt fra ekspert på området, så skal du altså ikke tøve med at kontakte os.

Vi står altid klar til at hjælpe dig med at finde den helt perfekte naturvin. Så giv os endelig et kald på 30 54 31 70, eller skriv en mail til os på jesper@winthervin.dk – vi glæder os til at høre fra dig!

grape fruits on the vines

Pinot Noir Druen

Pinot Noir: Dronningen af Vindruer Når vi taler om ædle druesorter, kan Pinot Noir ikke undlades. Dette er en druesort, der er kendt som “Dronningen af Vindruer,” og det er

Læs mere »
salmon sushi on a ceramic plate

Vin til sushi

Vin til Sushi Sushi er en gastronomisk oplevelse, og hvad bedre end at sammensætte to gastronomiske oplevelser. Med et måltid sushi og den rigtige vin kan oplevelsen nå nye højder.

Læs mere »
steak on table near wineglass

Vin til oksemørbrad

Vin til oksemørbrad Er du på udkig efter en vin til oksemørbraden, er du kommet det rette sted. Med udgangspunkt i den enkle version af oksemørbraden, skal denne suppleres med

Læs mere »
deer looking backwards

Vin til vildt

Vin til vildt Vildtsæsonen er skudt i gang, og den rette vin til middagen skal findes. Vinen fremhæver alle de gode smage i maden, og skal du have et måltid

Læs mere »
wine and pizza

Vin til pizza

Vin til pizza Hvis du gerne vil have endnu mere ud af smagsoplevelsen, når der skal pizza på bordet, er en god vin til pizza det oplagte valg. Men hvilken

Læs mere »
red meat with chili pepper and green spies

Vin til oksekød

Vin til oksekød Vin og oksekød er et sikkert match, men det kræver, at du vælger den rette flaske til lige netop det stykke kød, du planlægger at servere. Men

Læs mere »
Indkøbskurv

Er du over 18 år?

Du skal bekræfte din alder for at handle hos Winther Vin.
Bekræft nedenunder at du er over 18 år.

Cookie-samtykke med Real Cookie Banner