0,00
0
0
Subtotal:  0,00

Ingen varer i kurven.

Côtes du Rhône

Côtes du Rhône er en meget elsket og efterspurgt vintype i Danmark.

En vintype som kommer fra Sydfrankrig, hvor disse skønne vine fremstilles under fire forskellige appellationer.

Côtes du Rhône betyder ”skråningerne” ved Rhône, hvor denne flod skærer sig gennem det bølgende bakkelandskab over en strækning på mere end 800 km.

Vinene fra Côtes du Rhône er ikke nær så hypede og efterspurgte som fx Bourgogne og Bordeaux, hvorfor man ofte kan sikre sig nogle rigtig gode vinoplevelser for forholdsvis små penge.

Diversiteten i denne sydfranske vinregion er uden sidestykke, og byder på et sandt overflødighedshorn af forskelligartede stilarter, alt efter om vinene er produceret i det nordlige eller sydlige Rhône.

Côtes du Rhône betragtes som én vinregion, men uofficielt har man valgt at skelne vinene mellem om de kommer fra det nordlige eller sydlige Rhône, idet den geografiske opdeling leverer vidt forskellige stilarter med signifikante karakteristika.

Vinene fra det nordlige Rhône er mere elegante og tørre i udtrykket, hvorimod vinene fra det sydlige Rhône er mere krydrede, saftige og sødmefulde.

SE VORES CÔTES DU RHÔNE VIN

En vinregion med 4 appellationer

Côtes du Rhône er inddelt i 4 appellationer, som man har defineret for at kunne klassificere vinene i forhold til kvaliteten.

Som i så mange andre franske vinregioner er Côtes du Rhône inddelt og klassificeret i såkaldte appellationer, hvor også navnene på vinmarker og kommuner indgår.

Ca. 90% af den samlede produktion i Rhône udgøres af den generiske appellation Côtes du Rhône AOC.

De fire klassificeringer i Côtes du Rhône

  • Côtes du Rhône AOC (De billigste Côtes du Rhône vine, som du ofte kan købe for under 50 kr. Meget unge og ensformige i udtryk og stilart)
  • Cötes du Rhône Villages (Niveauet højere, hvor vinene kommer fra 95 kommuner, men uden gengivelse af kommunen)
  • Côtes du Rhône Villages med bynavn (Her må vinene bære navnet på en af de 19 byer, som er blevet tildelt denne klassificering)
  • Cru (Så bliver det ikke bedre – det absolut bedste fra Côtes du Rhône. Vinene fra denne appellation behøver ikke bære betegnelsen Côtes du Rhône, men blot navnet på Cru’en som f.ex. Châteauneuf-du-Pape eller Hermitage. Der findes 15 Cru’er i Côtes du Rhône med signifikant forskelligartethed i både udtryk og stilarter, men med en uovertruffen kvalitet)

De to forskellige stilarter i Côtes du Rhône

Uofficielt har man valgt at inddele Côtes du Rhône i to selvstændige vinområder grundet de store forskelle der gør sig gældende indenfor både klima, geografi og stilarter.

I det nordlige Rhône må man kun anvende fire forskellige druesorter, og ofte anvendes kun en enkelt druesort.

Vinene fra det nordlige Rhône er mere elegante og tørre i deres udtryk, men stadigvæk dejlige saftige og med genkendelige noter af peber.

Syrah anvendes ofte som enkeltstående drue i vinene fra det nordlige Rhône, eller som hoveddrue i et blend med de tre øvrige druesorter Roussanne, Viognier og Marsanne.

I det sydlige Rhône er vinene langt mere krydrede, sødmefulde, fyldige og intense end vinene nordfra.

Af druesorter er det Grenache som er anfører for det 16-mands store hold af forskellige druesorter, som finder anvendelse i produktionen af disse skønne sydfranske dråber.

Af andre druesorter kan nævnes Mourvèdre, Syrah, Grenache Noir og Carignan.

SE VORES CÔTES DU RHÔNE VIN

Vin fra Saint-Èmillion

Saint-Èmillion er et vindistrikt i Bordeaux-regionen, der er hjem for nogle af de bedste og mest prestigefyldte rødvine, som Frankrig har at byde på. Grands Crus-vinene fra Saint-Èmillion er vin

Læs mere »

Veneto Vin

Veneto er en region i det nordøstlige Italien, og det er her du stifter bekendtskab med de berømte vine Ripasso, Valpolicella og Amarone Della Valpolicella. Disse robuste vine fra Veneto

Læs mere »

Toscana Vin

Toscana er et smukt område, der er at finde i trekanten mellem Genova, Bologna og Rom på den italienske vestkyst. Toscansk vin er blevet en kilde til mange gode oplevelser,

Læs mere »

Mosel Vin

Mosel er et stort vinproducerende område i Tyskland, der frem for alt producerer hvidvin. Hvidvinen fra Mosel er kendt for sin friske syre, og du kan overordnet set få meget

Læs mere »

Loire vin

Loire er en flod og et stort vinområde, der går fra midten af Frankrig over en by som Tours og ud til Atlanterhavskysten og byen Nantes. Det meste Loire-vin produceres

Læs mere »

Pauillac Vin

Pauillac vin er en af de hæderkronede vine fra Bordeaux, som har gjort området så berømt, og hvis fineste udgaver giver uforlignelige smagsoplevelser. Pauillac stammer fra markerne omkring byen Pauillac,

Læs mere »
Indkøbskurv

Er du over 18 år?

Du skal bekræfte din alder for at handle hos Winther Vin.
Bekræft nedenunder at du er over 18 år.