0,00
0
0
Subtotal:  0,00

Ingen varer i kurven.

Ingen varer i kurven.

 0,00
0
0
Subtotal:  0,00

Ingen varer i kurven.

Ingen varer i kurven.

Côtes du Rhône

Côtes du Rhône er en meget elsket og efterspurgt vintype i Danmark.

En vintype som kommer fra Sydfrankrig, hvor disse skønne vine fremstilles under fire forskellige appellationer.

Côtes du Rhône betyder ”skråningerne” ved Rhône, hvor denne flod skærer sig gennem det bølgende bakkelandskab over en strækning på mere end 800 km.

Vinene fra Côtes du Rhône er ikke nær så hypede og efterspurgte som fx Bourgogne og Bordeaux, hvorfor man ofte kan sikre sig nogle rigtig gode vinoplevelser for forholdsvis små penge.

Diversiteten i denne sydfranske vinregion er uden sidestykke, og byder på et sandt overflødighedshorn af forskelligartede stilarter, alt efter om vinene er produceret i det nordlige eller sydlige Rhône.

Côtes du Rhône betragtes som én vinregion, men uofficielt har man valgt at skelne vinene mellem om de kommer fra det nordlige eller sydlige Rhône, idet den geografiske opdeling leverer vidt forskellige stilarter med signifikante karakteristika.

Vinene fra det nordlige Rhône er mere elegante og tørre i udtrykket, hvorimod vinene fra det sydlige Rhône er mere krydrede, saftige og sødmefulde.

SE VORES CÔTES DU RHÔNE VIN

En vinregion med 4 appellationer

Côtes du Rhône er inddelt i 4 appellationer, som man har defineret for at kunne klassificere vinene i forhold til kvaliteten.

Som i så mange andre franske vinregioner er Côtes du Rhône inddelt og klassificeret i såkaldte appellationer, hvor også navnene på vinmarker og kommuner indgår.

Ca. 90% af den samlede produktion i Rhône udgøres af den generiske appellation Côtes du Rhône AOC.

De fire klassificeringer i Côtes du Rhône

  • Côtes du Rhône AOC (De billigste Côtes du Rhône vine, som du ofte kan købe for under 50 kr. Meget unge og ensformige i udtryk og stilart)
  • Cötes du Rhône Villages (Niveauet højere, hvor vinene kommer fra 95 kommuner, men uden gengivelse af kommunen)
  • Côtes du Rhône Villages med bynavn (Her må vinene bære navnet på en af de 19 byer, som er blevet tildelt denne klassificering)
  • Cru (Så bliver det ikke bedre – det absolut bedste fra Côtes du Rhône. Vinene fra denne appellation behøver ikke bære betegnelsen Côtes du Rhône, men blot navnet på Cru’en som f.ex. Châteauneuf-du-Pape eller Hermitage. Der findes 15 Cru’er i Côtes du Rhône med signifikant forskelligartethed i både udtryk og stilarter, men med en uovertruffen kvalitet)

De to forskellige stilarter i Côtes du Rhône

Uofficielt har man valgt at inddele Côtes du Rhône i to selvstændige vinområder grundet de store forskelle der gør sig gældende indenfor både klima, geografi og stilarter.

I det nordlige Rhône må man kun anvende fire forskellige druesorter, og ofte anvendes kun en enkelt druesort.

Vinene fra det nordlige Rhône er mere elegante og tørre i deres udtryk, men stadigvæk dejlige saftige og med genkendelige noter af peber.

Syrah anvendes ofte som enkeltstående drue i vinene fra det nordlige Rhône, eller som hoveddrue i et blend med de tre øvrige druesorter Roussanne, Viognier og Marsanne.

I det sydlige Rhône er vinene langt mere krydrede, sødmefulde, fyldige og intense end vinene nordfra.

Af druesorter er det Grenache som er anfører for det 16-mands store hold af forskellige druesorter, som finder anvendelse i produktionen af disse skønne sydfranske dråber.

Af andre druesorter kan nævnes Mourvèdre, Syrah, Grenache Noir og Carignan.

SE VORES CÔTES DU RHÔNE VIN

grape fruits on the vines

Pinot Noir Druen

Pinot Noir: Dronningen af Vindruer Når vi taler om ædle druesorter, kan Pinot Noir ikke undlades. Dette er en druesort, der er kendt som “Dronningen af Vindruer,” og det er

Læs mere »
salmon sushi on a ceramic plate

Vin til sushi

Vin til Sushi Sushi er en gastronomisk oplevelse, og hvad bedre end at sammensætte to gastronomiske oplevelser. Med et måltid sushi og den rigtige vin kan oplevelsen nå nye højder.

Læs mere »
steak on table near wineglass

Vin til oksemørbrad

Vin til oksemørbrad Er du på udkig efter en vin til oksemørbraden, er du kommet det rette sted. Med udgangspunkt i den enkle version af oksemørbraden, skal denne suppleres med

Læs mere »
deer looking backwards

Vin til vildt

Vin til vildt Vildtsæsonen er skudt i gang, og den rette vin til middagen skal findes. Vinen fremhæver alle de gode smage i maden, og skal du have et måltid

Læs mere »
wine and pizza

Vin til pizza

Vin til pizza Hvis du gerne vil have endnu mere ud af smagsoplevelsen, når der skal pizza på bordet, er en god vin til pizza det oplagte valg. Men hvilken

Læs mere »
red meat with chili pepper and green spies

Vin til oksekød

Vin til oksekød Vin og oksekød er et sikkert match, men det kræver, at du vælger den rette flaske til lige netop det stykke kød, du planlægger at servere. Men

Læs mere »
Indkøbskurv

Er du over 18 år?

Du skal bekræfte din alder for at handle hos Winther Vin.
Bekræft nedenunder at du er over 18 år.

Cookie-samtykke med Real Cookie Banner