0,00
0
0
Subtotal:  0,00

Ingen varer i kurven.

Ingen varer i kurven.

 0,00
0
0
Subtotal:  0,00

Ingen varer i kurven.

Ingen varer i kurven.

Amarone

Amarone som vintype hører til blandt danskernes foretrukne rødvin fra Italien.

Amaronens popularitet hænger sammen med danskernes årelange rejselyst til området omkring Gardasøen, hvor man sydvest for Gardasøen finder vinområdet Valpolicella.

Vinregionen, hvor den store Amarone bliver produceret.

Amaronen nyder som rødvin stor popularitet i Danmark og resten af Skandinavien, hvor dens karakteristika passer godt til vores madkultur og højtider.

Amaronen er en vintype, som fik sit helt store gennembrud i starten af 90’erne, og som stadigvæk er en populær vin – især til vores fede danske julemad.

Desværre er der stor forskel på kvaliteten, og en Amarone er ikke bare en Amarone, hvilket er en udbredt misforståelse blandt mange danske vinelskere.

Amarone della Valpolicella

I den populære vinregion Veneto finder man Valpolicella, som er ophavsland for den klassiske Amarone.

I Valpolicella benytter man 3-4 forskellige druesorter til fremstillingen af en Amarone.

Kongedruen i en Amarone hedder Corvina, som er udbredt i det nordøstlige Italien.

Dens egenskaber er ret unikke i tilblivelsen af en Amarone, idet dens tykke skind gør den velegnet til tørring – det man også benævner som Appassimento metoden.

De klassiske druesorter til en Amarone er:

  • Corvina
  • Corvinone
  • Rondinella
  • Molinara

Sidstnævnte anvendes ikke i ret stor stil, og som regel kun som blandingsdrue i fx en Amarone, hvor den tilfører vinen høj frugtsyre.

I Valpolicella producerer man både en tør og en sød Amarone udgave. Den søde udgave hedder Recioto della Valpolicella, som er en super lækker dessertvin.

Modernister og traditionalister

Valpolicella er som i så mange andre regioner opdelt i to lejre – modernisterne, som praktiserer moderne produktionsmetoder eller de mere traditionelle, som producerer efter gamle principper og traditioner.

To forskellige produktionsmetoder, som skaber vine med forskellige karakteristika.

Modernisterne opbevarer blandt andet deres druer i moderne afkølede rum med automatiseret ventilation, hvor traditionalisterne praktiserer den gamle udtørring af druerne på net og i små kasser på loftet med naturlig ventilation.

Amaronen er kongevinen i Valpolicella, og kun de bedste druer benyttes til denne vin.

Det kan tage helt op til 6-8 år fra vinen kommer på træfade til den bliver tappet på flaske.

Normalt fadlagrer en Amarone i to år, men hvis der er tale om en Amarone Riserva, skal den fadlagre i min. 4 år, hvor vinmageren er forpligtet til hvert år at indsende prøver af vinen til godkendelse.

En Amarone i Riserva kvalitet koster noget mere end en normal DOCG Amarone della Valpolicella.

DOCG klassifikationen stiller også krav til vinfremstillingen, hvor blandt andet mængden af restsukker maksimalt må udgøre 0,4%.

Derudover skal alkoholprocenten i en Amarone ligge på min. 14%, men oftest ligger alkoholprocenten på ca. 15-16%.

grape fruits on the vines

Pinot Noir Druen

Pinot Noir: Dronningen af Vindruer Når vi taler om ædle druesorter, kan Pinot Noir ikke undlades. Dette er en druesort, der er kendt som “Dronningen af Vindruer,” og det er

Læs mere »
salmon sushi on a ceramic plate

Vin til sushi

Vin til Sushi Sushi er en gastronomisk oplevelse, og hvad bedre end at sammensætte to gastronomiske oplevelser. Med et måltid sushi og den rigtige vin kan oplevelsen nå nye højder.

Læs mere »
steak on table near wineglass

Vin til oksemørbrad

Vin til oksemørbrad Er du på udkig efter en vin til oksemørbraden, er du kommet det rette sted. Med udgangspunkt i den enkle version af oksemørbraden, skal denne suppleres med

Læs mere »
deer looking backwards

Vin til vildt

Vin til vildt Vildtsæsonen er skudt i gang, og den rette vin til middagen skal findes. Vinen fremhæver alle de gode smage i maden, og skal du have et måltid

Læs mere »
wine and pizza

Vin til pizza

Vin til pizza Hvis du gerne vil have endnu mere ud af smagsoplevelsen, når der skal pizza på bordet, er en god vin til pizza det oplagte valg. Men hvilken

Læs mere »
red meat with chili pepper and green spies

Vin til oksekød

Vin til oksekød Vin og oksekød er et sikkert match, men det kræver, at du vælger den rette flaske til lige netop det stykke kød, du planlægger at servere. Men

Læs mere »
Indkøbskurv

Er du over 18 år?

Du skal bekræfte din alder for at handle hos Winther Vin.
Bekræft nedenunder at du er over 18 år.

Cookie-samtykke med Real Cookie Banner