0,00
0
0
Subtotal:  0,00

Ingen varer i kurven.

Brunello

Brunello tilhører eliten indenfor italienske vine, og er nok den vintype, som er omgærdet af mest prestige og er blandt de dyreste italienske vine overhovedet.

Man finder Brunello di Montalcino syd for byen Firenze i vinregionen Toscana, hvor man på de mest fantastiske og eventyrlige bakker producerer denne verdensstjerne.

Brunello har oprindeligt sit navn fra det italienske udtryk Bruno, som betyder brun.

Tidligere anså man Bruno som en individuel druesort, men i 1879 fastslog en italiensk kommission, at Bruno og Sangiovese er en og samme druesort.

Man blev dog enige om at bevare betegnelsen ”Brunello”, til trods for at vinen officielt fremstilles på 100% Sangiovese.

I 1980 fik Brunello di Montalcino tildelt DOCG status, som kun tildeles de bedste vine i Italien.

En status, som man vist nok må erkende Brunello gør sig fortjent til.

Brunello fremstilles som sagt på druesorten Sangiovese, som er en af de mest benyttede og udplantede blå druesorter i Italien.

En druesort, som er leveringsdygtig i både verdensstjerner og meget ordinære vintyper.

Sangiovese anvendes blandt andet som blandingsdrue i vine som Chianti og Supertoscanere, men som 100% selvstændig druesort i en Brunello di Montalcino.

En dyr, men stor oplevelse

Som med så mange andre vintyper, koster kvalitet bare lidt ekstra.

Brunello di Montalcino er ingen undtagelse, og hører til blandt de allerdyreste vine i Italien.

Man skal min. slippe kr. 200,00 for en Brunello di Montalcino, før du er sikker på en god vinoplevelse.

De tilbud du ofte støder på i supermarkederne i størrelsesegnen kr. 100,00, har ikke ret meget med en rigtig Brunello at gøre.

Der er med andre ord ofte langt mellem de store Brunello-oplevelser, hvorfor det ikke kan betale sig at gå på kompromis, da en vellavet Brunello di Montalcino vil give dig uforglemmelige vinminder for livet.

Den verdenskendte by Montalcino

Det er et majestætisk syn der møder en på de bølgende bakker omkring den gamle by Montalcino i Toscana.

Den ene vinmark efter den anden tæt beplantet med Sangiovese vinstokke omkranser denne højtbeliggende by, som kan dateres helt tilbage til den tidligere Middelalder.

Til trods for den lille geografiske spredning omkring Montalcino, byder egnen på et mangfoldigt mikroklima med forskellige vejrmæssige påvirkninger, som har direkte indflydelse på vinenes stilarter.

Vinmarkerne mod nord modnes senere pga. de færre solskinstimer, hvorimod vinmarkerne mod syd og vest modnes tidligere, og samtidig leverer druemateriale med en højere naturlig intensitet og kompleksitet.

Dette mikroklima omkring Montalcino giver vinhusene rig mulighed for at lave deres helt egen personlige stilarter indenfor Brunello di Montalcino, og med vinmarker jævnt fordelt rundt om hele Montalcino, kan de tilføre vinene unikke karakteristika ved hjælp af disse forskelligartede Sangiovese druer.

Strenge produktionskrav

Alt godt kommer til den som venter, siger man. Der er lidt om snakken, for en Brunello di Montalcino kræver min. 48 måneders lagring, før den må frigives og hele 60 måneder når vi taler Riserva kvalitet.

Brunello di Montalcino skal fremstilles på 100% Sangiovese, og flaskes min. 4 måneder inden den frigives til salg.

Vin fra Saint-Èmillion

Saint-Èmillion er et vindistrikt i Bordeaux-regionen, der er hjem for nogle af de bedste og mest prestigefyldte rødvine, som Frankrig har at byde på. Grands Crus-vinene fra Saint-Èmillion er vin

Læs mere »

Veneto Vin

Veneto er en region i det nordøstlige Italien, og det er her du stifter bekendtskab med de berømte vine Ripasso, Valpolicella og Amarone Della Valpolicella. Disse robuste vine fra Veneto

Læs mere »

Toscana Vin

Toscana er et smukt område, der er at finde i trekanten mellem Genova, Bologna og Rom på den italienske vestkyst. Toscansk vin er blevet en kilde til mange gode oplevelser,

Læs mere »

Mosel Vin

Mosel er et stort vinproducerende område i Tyskland, der frem for alt producerer hvidvin. Hvidvinen fra Mosel er kendt for sin friske syre, og du kan overordnet set få meget

Læs mere »

Loire vin

Loire er en flod og et stort vinområde, der går fra midten af Frankrig over en by som Tours og ud til Atlanterhavskysten og byen Nantes. Det meste Loire-vin produceres

Læs mere »

Pauillac Vin

Pauillac vin er en af de hæderkronede vine fra Bordeaux, som har gjort området så berømt, og hvis fineste udgaver giver uforlignelige smagsoplevelser. Pauillac stammer fra markerne omkring byen Pauillac,

Læs mere »
Indkøbskurv

Er du over 18 år?

Du skal bekræfte din alder for at handle hos Winther Vin.
Bekræft nedenunder at du er over 18 år.