Frosé eller Frozen Frosé, er en vaskeægte klassisker indenfor sommercocktails.
En cocktail, som oprindeligt stammer fra en lille bar i New York, og som i dag er et fast indslag på drinkskort verden over.
En cocktail, som på Instagram er blevet tagget millioner af gange – en trendy sommercocktail, som med garanti vil vække jubel hos dine gæster.
Frosé kort og godt:
- Det er rigtig nemt. Frys din rosévin og blend med jordbærsirup. Bum.
- Det er en sommercocktail med alkohol, så den må ikke serveres til børn.
- Den er ikke sød, men minder mest om en frisk daiquiry eller margharita.
Frosé er indbegrebet af dansk sommerstemning når det er bedst.
Smagen af de røde sommerbærfrugter og jordbærsirup i skøn forening med en god flaske rosévin, ja, så bliver sommerstemningen på terrassen ikke ret meget bedre.
Frosé er samtidig utrolig nem at tilberede, og kræver meget få ingredienser, som udover en flaske rosévin og nogle friske jordbær er standard fødevarer i de fleste husholdninger.
Det frække alternativ til almindelig rosévin
Frosé er et frisk og anderledes indslag til en læskende sommerdrink på terrassen. Bevares, et glas kølig rosévin i sit eget selskab eller til grillmaden er ikke at gå i vejen for, men denne trendy sommercocktail løfter lige sommerstemningen til nye højder.
Det bedste resultat opnår du ved at købe en flaske rosévin med en god fylde, og et intenst smagsregister af sommerbærfrugter. Du kan selvfølgelig anvende lige den rosévin du ønsker, men en kraftig rosévin vil tilføre denne cocktail mere smag og intensitet.
Prøv dig frem – juster lidt på blandingsforholdene, og gør dig dine egne erfaringer. Prøv fx at lave en Frosé tilsat lidt vodka eller vandmelon – kun fantasien sætter grænser.
Antal personer: 5-6
Forberedelse: 10 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Indfrysningstid: 5-6 timer
Ingredienser:
- 1 flaske kraftig rosévin
- 1½ dl. sukker
- 1 dl. vand
- 300 gr. friske danske jordbær (frosne kan også anvendes)
- Ca. 3/4 dl. citronsaft
- Ca. to håndfulde isterninger
Fremgangsmåde:
- Hæld din rosévin ned i en plastikskål, og stil den i fryseren i min. 5-6 timer (Rosévinen vil langsomt fryse ind til grødis).
- Skyld og rens de friske danske jordbær, og skær dem i kvarte stykker.
- Hæld vand og sukker op i en lille gryde, og lad det koge op under omrøring indtil al sukkeret er opløst. Tag gryden af varmen.
- Tilsæt jordbærene til sukkerlagen, og rør ingredienserne lidt rundt med en ske. Lad blandingen stå og trække i 30 minutter.
- Hæld herefter blandingen gennem en si, så du kun står tilbage med den rene jordbærsirup.
- Stil din jordbærsirup i køleskabet.
- Tag den delvis frosne rosévin ud af fryseren, og hæld det op i en blender eller en skål.
- Tilsæt citronsaften, isterninger og ca. 1½ dl. jordbærsirup. Blend blandingen godt sammen til noget der minder om slushice. Smag dig lidt frem undervejs.
- Du kan evt. stille blandingen kortvarigt i fryseren igen, hvis den er for tynd.
- Server din lækre Frosé i nogle cocktailglas, og pynt med et stykke jordbær.
- Froséen kan evt. serveres sammen med et sugerør, så du kan røre lidt rundt i denne lækre sommercocktail.
God fornøjelse med din Frosé!