0,00
0
0
Subtotal:  0,00

Ingen varer i kurven.

Ingen varer i kurven.

 0,00
0
0
Subtotal:  0,00

Ingen varer i kurven.

Ingen varer i kurven.

Vin til svinekød

Når der skal et godt stykke svinekød på bordet, så fortjener kødet en vin, der kan ledsage smagsoplevelsen og skabe en smuk harmoni mellem mad og vin. Svinekød kommer i et væld af variationer lige fra flæskesteg til frikadeller og kan tilberedes på så mange forskellige måder, at der ikke kan gives et kort og præcist svar på, hvilken vin der passer til svinekød. Der er dog nogle overordnede principper, som vi godt kan slå fast.

En afdæmpet rødvin til svinekød

 

Svinekød er mildt i smagen, og det skal derfor ikke overrumples af en meget kraftig vin, men går bedst med eksempelvis en rødvin, der har blide tanniner og frugtig karakter. Det kunne være en god Beaujolais. Der er også franske rødvine, såsom vine fra Bourgogne, Bordeaux eller Rhone-dalen, der kan gå godt til svinekødet. Mange italienske vine har for meget kraft i smagen til, at det vil være et godt match. 

Vi anbefaler Crous Saint Martin – Vacqueyras Les Volutes 2017 til svinekød

 

En udsøgt silkeagtig rubinrød farve præger glasset. En herlig blomsterne duft møder næsen. I munden fornemmer man sorte bær, og sidenhen en bred palet af krydderier. Der er en raffineret friskhed og masser af frugt i Les Volutes.

Druerne er alle høstet manuelt på sletterne hvis jord består af rødt ler/- og sandjord.
Druerne gennemgår en streng sortering af to omgange for at sikre den bedste kvalitet af druerne. Vinifikationen er helt klassisk. Druerne afstilkes, knuses og ligger i en rum tid sammen med drueskallerne for at trække farve og smag.

Syrefrisk hvidvin til svinekød

 

Det er dog ikke kun rødvin, der går godt til svinekød. Du kan sagtens finde en hvidvin med en frisk og livlig syre, og det vil danne et smukt modspil til dit svinekød. Det kunne være en Riesling eller en hvidvin fra Loire-dalen.

Vi anbefaler Domaine Hippolyte Reverdy Sancerre Blanc 2021 75cl til svinekød

 

Michel Reverdys visitkort og en vin, der år efter år leverer varen. 100% Sauvignon Blanc naturligvis – fra stokke med en gennemsnitsalder på 30 år. Arbejdet i marken foregår efter soleklare bæredygtige principper med største respekt for naturen.

Her får du alt, hvad du kan ønske dig fra en hvid Sancerre. Duften kommer med flint, abrikos, frisk melon, citron, lime og antydningen af græs. Noterne gentages i den fyldige smag, som har den helt karakteristiske nærmest vibrerende friskhed, man kun kan holde af.

 

Indkøbskurv

Er du over 18 år?

Du skal bekræfte din alder for at handle hos Winther Vin.
Bekræft nedenunder at du er over 18 år.

Cookie-samtykke med Real Cookie Banner