0,00
0
0
Subtotal:  0,00

Ingen varer i kurven.

Ingen varer i kurven.

 0,00
0
0
Subtotal:  0,00

Ingen varer i kurven.

Ingen varer i kurven.

Vin fra Rioja

Rioja er et vinområde i Spanien, hvor der produceres lækre vine af samme navn. Området Rioja bliver opdelt i treforskellige regioner:

  • Rioja Baja i øst
  • Rioja Alta i vest
  • Rioja Alavesa i nord-vest

Der kan være store forskelle på vinene fra de forskellige områder i Rioja. Markernes beliggenhed, klimaet og selvfølgelig den enkelte producents filosofi har en indflydelse på hver enkel Rioja-vin.

Forskellige men store smage fra Rioja

Områderne Rioja Alta og Rioja Alavesa ligger tættest på Atlanterhavet og Sierra Cantabria-bjergene. Havets indflydelse kombineret med markernes højere beliggenhed gør vinene fra disse to områder mere elegante og sprøde af syre. Det varmere klima i Rioja Baja i øst bevirker, at andelen af den sent modnende Garnacha-drue er mere udbredt her.

Riojas vigtigste druesort er Tempranillo, der i mange tilfælde bliver suppleret af den omtalte Garnacha, Graciano og Mazuelo-drue. 90% af vinene fra Rioja er rødvin, men du finder også velsmagende hvidvine og lidt rosévin fra området i Spanien.

Fire forskellige klassificeringer af Rioja-vin

Vinproduktion i Rioja går langt tilbage i historiebøgerne, men det var først i 1860, at området blev kendt verden over. Her flyttede vinproducenter fra Bordeaux til Rioja for at dyrke vin pga. vinlusenes hærgen i Frankrig.

Rioja vin bliver inddelt i fire forskellige klassificeringer:

  • Rioja
  • Crianza
  • Reserva
  • Gran Reserva

Rioja er nederst på listen med almindelige Rioja-vine, der maksimalt har lagret et år, inden de bliver frigivet. Det er ofte vine, der skal nydes, når de er unge. Crianza skal mindst lagres i 24 måneder, hvoraf 12 af månederne er på fad, og de resterende 12 måneder er på flaske. Reserva lager et år mere end Crianza – altså i alt 36 måneder. Her skal de 24 af månederne være på fad. Gran Reserva tager fem år om at blive frigivet. Gran Reserva er mindst 24 måneder på fad og 36 måneder på flaske.

Vælg den rette vin i vores udvalg

Hos Winther vin finder du velsmagende vine fra Rioja, der beviser, hvilken forskellighed vinene fra området har. Det er derfor et spændende område at gå opdagelse i og nyde klassificeringernes forskellige egenskaber.

grape fruits on the vines

Pinot Noir Druen

Pinot Noir: Dronningen af Vindruer Når vi taler om ædle druesorter, kan Pinot Noir ikke undlades. Dette er en druesort, der er kendt som “Dronningen af Vindruer,” og det er

Læs mere »
salmon sushi on a ceramic plate

Vin til sushi

Vin til Sushi Sushi er en gastronomisk oplevelse, og hvad bedre end at sammensætte to gastronomiske oplevelser. Med et måltid sushi og den rigtige vin kan oplevelsen nå nye højder.

Læs mere »
steak on table near wineglass

Vin til oksemørbrad

Vin til oksemørbrad Er du på udkig efter en vin til oksemørbraden, er du kommet det rette sted. Med udgangspunkt i den enkle version af oksemørbraden, skal denne suppleres med

Læs mere »
deer looking backwards

Vin til vildt

Vin til vildt Vildtsæsonen er skudt i gang, og den rette vin til middagen skal findes. Vinen fremhæver alle de gode smage i maden, og skal du have et måltid

Læs mere »
wine and pizza

Vin til pizza

Vin til pizza Hvis du gerne vil have endnu mere ud af smagsoplevelsen, når der skal pizza på bordet, er en god vin til pizza det oplagte valg. Men hvilken

Læs mere »
red meat with chili pepper and green spies

Vin til oksekød

Vin til oksekød Vin og oksekød er et sikkert match, men det kræver, at du vælger den rette flaske til lige netop det stykke kød, du planlægger at servere. Men

Læs mere »
Indkøbskurv

Er du over 18 år?

Du skal bekræfte din alder for at handle hos Winther Vin.
Bekræft nedenunder at du er over 18 år.

Cookie-samtykke med Real Cookie Banner