Som du kender det med Champagne, så er det også kun vine fra særlige områder i Italien, der må bære navnet ” Prosecco”. De norditalienske vinområder, Friuli og Veneto, er de områder, hvor Prosecco kommer fra. Friuli og Veneto har nemlig de klimatiske betingelser, der skal til for at fremstille smagfuld Prosecco.
Italiens svar på mousserende vin
Det er en særlig drue, man laver Prosecco på. Druen hedder Glera og skal udgøre minimum 85%, men i mange tilfælde udgør Glera 100%.
Det er dog også tilladt at lave Prosecco på andre druer – Verdiso, Pinot Bianco, Pinot Grigio, Bianchetta, Perera og Trevigiana er nogle af dem. Prosecco bliver fremstillet ved charmat-metoden, der betyder, at Prosecco gærer på en trykflaske – i modsætning til fx Champagne og Cava, der er Spaniens svar på en mousserende vin, som begge gærer på flasken. Charmat-metoden gør boblerne i vinen mere markante og voluminøse, hvilket er en skøn fornemmelse, når man nyder et godt glas Prosecco.
Hvad er Prosecco?
Prosecco er en fyldig, mousserende vin, der minder meget om Champagne eller Cava. Mange mener, at Prosecco er Italiens svar på Champagne. Den sammenligning forstår man godt, når man mærker den boblende fornemmelse på både tungen og i kroppen, som det giver at nyde et tempereret glas Prosecco.
På italiensk betyder Prosecco ”næsten tør”, hvilket beskriver den italienske vin meget nøjagtigt. Prosecco er en tør vin, som bliver komplimenteret af frugtige smagsnuancer, som gør, at vinen ikke er tør – men næsten tør.
Find en sublim flaske Prosecco hos Winthervin
Hos Winthervin finder du et velsmagende og spændende udvalg af Prosecco vin, der er skønne at nyde til en festlig anledning – eller hvis du trænger til at gøre noget særligt ud af dagligdagen. Vores Prosecco vine er nøje udvalgt med henblik på at præsentere høj kvalitet for dig. Mangler du gode råd eller kyndig vejledning, er vi altid klar til at hjælpe dig, inden du beslutter dig for, hvilken Prosecco der skal i dit glas.