Pauillac vin er en af de hæderkronede vine fra Bordeaux, som har gjort området så berømt, og hvis fineste udgaver giver uforlignelige smagsoplevelser.
Pauillac stammer fra markerne omkring byen Pauillac, og det er en vin, der bærer AOC-mærkatet, hvilket står for appellation d’origine contròlée. AOC-mærkatet betyder, at Pauillac er resultatet af en præcis og unik fremstilling, der er forbundet med områdets traditioner og geografiske beliggenhed. Denne særlige karakteristik er beskyttet af AOC-mærkatet, hvilket også betyder, at det ikke er muligt at lave en Pauillac-vin udenfor appellationens rammer.
Pauillac og Premier Cru-slottene
Pauillac kan laves på en række forskellige druer, hvoraf den mest brugte drue almindeligvis er Cabernet Sauvignon. Vinslotte som Chateau Lafite-Rotschild, Chateau Mouton Rotschild og Chateau Latour har mellem 70 % og 80 % Cabernet Sauvignon i deres årgange. Disse er Pauillacs tre Premier Crus-slotte, hvis vine koster adskillige tusinde kroner flasken. Du kan dog også finde god Pauillac til lavere priser.
Pauillac er en vin, der bør lagres, hvormed vinens tannin blødgøres og den rige smag træder bedre frem. En god Pauillac kan drikkes mange år og sågar årtier efter sin tapning på flaske.
Pauillac i farve, smag og duft
En Pauillac er en vin, du med fordel kan købe ung og gemme godt væk i dit lager af god vin. Tag den frem til et stykke godt kød og i godt selskab, og giv dig god tid til at bemærke vinens mørkpurpur farve og komplekse duft med noter af røde frugter, brombær og sveske, for bare at nævne nogle af aspekterne. I smagen vil du opleve en fyldig tannin, der med en passende lagring giver plads til, at de mere subtile smagsaromaer træder frem.
En Pauillac er særligt god med rødt kød såsom entrecote, lam eller vildt. Ifølge den franske ønolog Pierre Casamayor er Pauillac-vinens tannin og det røde køds protein en ideel kombination.
Du finder vores udvalg af Pauillac Vine Her